EXTRA CUT
Rękawice z włókna HPPE / szklanego w kolorze szarym, pokryte poliuretanem w kolorze szarym.
Filtrowanie
Zastosowanie
Powłoka
Przędza
Kolor
Odporność na ścieranie
Odporność na przecięcie
Aktywne filtry
Rękawice z włókna HPPE / szklanego w kolorze szarym, pokryte poliuretanem w kolorze szarym.
Rękawice z włókna HPPE/szklanego w kolorze niebiesko-białym, pokryte podwójną powłoką
z szorstkiego nitrylu w kolorze czarnym.
Rękawice poliamidowe w kolorze białym ze spandeksem, powlekane spienionym nitrylem w kolorze jasnoniebieskim. Ścieg 15G.
Rękawice poliestrowe w kolorze białym, końcówki palców powlekane poliuretanem (PU) w kolorze białym, ścieg 13G.
Rękawice poliestrowe w kolorze białym, powlekane poliuretanem (PU) w kolorze białym, ścieg 13G.
Rękawice poliestrowe w kolorze szarym, powlekane poliuretanem (PU) w kolorze szarym, ścieg 13G.
Rękawice bawełniano-poliestrowe w kolorze ecru, ścieg 10G.
Grube rękawice bawełniane w kolorze ecru, ścieg 7G.
Rękawice poliamidowe w kolorze białym, ścieg 13G.
Rękawice poliamidowe w kolorze białym, ścieg 13G.
Rękawice poliamidowe w kolorze szarym, powlekane spienionym nitrylem w kolorze czarnym.
Rękawice ekologiczne zawierające poliester z recyklingu oraz regularny poliester w kolorze szarym, niebieskim, zielonym i fielotowym, powlekane spienionym lateksem w kolorze granatowym. Występują w komplecie zawierającym 6 par: 2 zielone + 2 fioletowe + 1 niebieska + 1 szara.
Rękawice przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością to grupa produktów poszukiwana głównie przez użytkowników z branży spożywczej i branż jej pokrewnych. Obecnie jest to sektor gospodarki, który mocno rozwija się w Polsce i Europie. Wysoka konkurencyjność produkcji rolnej i spożywczej, a także szereg norm i warunków, które definiują możliwość produkcji żywności w Europie, powodują, że do hali produkcyjnej można wejść, wyłącznie będąc wyposażonym w specjalistyczną odzież ochronną. Jednym z jej elementów są rękawice do kontaktu z żywnością.
Aby móc używać rękawic do kontaktu z żywnością, muszą być one przebadane przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego — Państwowy Zakład Higieny (PZH). Takie rękawiczki nie mogą wydzielać żadnego zapachu lub wpływać na smak produktów spożywczych. Innymi słowy, muszą być dla nich neutralne. Ponadto, rękawiczki do kontaktu z żywnością nie mogą pylić i pozostawiać śladów na żywności. Dlatego bardzo ważne są materiały, z jakich są wykonane.