Filtrowanie

Zastosowanie

Powłoka

Przędza

Kolor

Odporność na ścieranie

Odporność na przecięcie

Do kontaktu z żywnością

Produktów: 10

Aktywne filtry

EXTRA CUT

Rękawice z włókna HPPE / szklanego w kolorze szarym, pokryte poliuretanem w kolorze szarym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 13,16 zł netto
13,16 zł brutto

PREMIUM CUT

Rękawice z włókna HPPE/szklanego w kolorze niebiesko-białym, pokryte podwójną powłoką z szorstkiego nitrylu w kolorze czarnym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 20,30 zł netto
20,30 zł brutto

FOOD-500

Rękawice poliamidowe w kolorze białym ze spandeksem, powlekane spienionym nitrylem w kolorze jasnoniebieskim. Ścieg 15G.

Cena za 1 parę
Cena 10,08 zł netto
10,08 zł brutto

11N-PU10

Rękawice poliestrowe w kolorze białym, końcówki palców powlekane poliuretanem (PU) w kolorze białym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 2,77 zł netto
2,77 zł brutto

11N-PU08

Rękawice poliestrowe w kolorze białym, powlekane poliuretanem (PU) w kolorze białym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 3,49 zł netto
3,49 zł brutto

11N-PU08

Rękawice poliestrowe w kolorze szarym, powlekane poliuretanem (PU) w kolorze szarym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 3,49 zł netto
3,49 zł brutto

SWG-MELS

Rękawice bawełniano-poliestrowe w kolorze ecru, ścieg 10G.

Cena za 1 parę
Cena 2,25 zł netto
2,25 zł brutto

SWG-G

Grube rękawice bawełniane w kolorze ecru, ścieg 7G.

Cena za 1 parę
Cena 2,65 zł netto
2,65 zł brutto

SWG-PL

Rękawice poliamidowe w kolorze białym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 3,53 zł netto
3,53 zł brutto

SWG-PL light

Rękawice poliamidowe w kolorze białym, ścieg 13G.

Cena za 1 parę
Cena 2,94 zł netto
2,94 zł brutto

Rękawice do kontaktu z żywnością

Rękawice przeznaczone do bezpośredniego kontaktu z żywnością to grupa produktów poszukiwana głównie przez użytkowników z branży spożywczej i branż jej pokrewnych. Obecnie jest to sektor gospodarki, który mocno rozwija się w Polsce i Europie. Wysoka konkurencyjność produkcji rolnej i spożywczej, a także szereg norm i warunków, które definiują możliwość produkcji żywności w Europie, powodują, że do hali produkcyjnej można wejść, wyłącznie będąc wyposażonym w specjalistyczną odzież ochronną. Jednym z jej elementów są rękawice do kontaktu z żywnością.

Jakich rękawic można używać do kontaktu z żywnością?

Aby móc używać rękawic do kontaktu z żywnością, muszą być one przebadane przez Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego — Państwowy Zakład Higieny (PZH). Takie rękawiczki nie mogą wydzielać żadnego zapachu lub wpływać na smak produktów spożywczych. Innymi słowy, muszą być dla nich neutralne. Ponadto, rękawiczki do kontaktu z żywnością nie mogą pylić i pozostawiać śladów na żywności. Dlatego bardzo ważne są materiały, z jakich są wykonane.